maandag 13 februari 2017

Ik ben een consument

Wat zijn consumenten 

Consumenten zijn simpel gezegd wijzelf. Maakt niks uit jong of oud, wij zijn consumenten. Op het moment dat je iets bezit of koopt word je als consument gezien, toch zijn wij niet altijd de consument. Als bijvoorbeeld de consument de dienst of product niet aanschaft, maar door iemand anders laat doen is dat de consument. Wij, de mensen zijn 9 van de 10 keer de eindgebruikers van een product waardoor wij de consumenten zijn. Bedenk maar in een winkel, de producten die daar liggen worden door ons ( consumenten/eindgebruikers ) gekocht.

Consument in de markenting

Binnen de marketing wordt vaak onderscheid gemaakt tussen de consumenten en klanten. Het komt veel voor dat een product niet door een consument word aangeschaft maar iemand in een bedrijf. Het product word dan door iemand anders besteld en via die persoon krijgt de consument het product binnen. Van de situatie hangt het af of de koper als consument word gezien.

Consument in de micro-economie

Hier word aangenomen dat de consument een budget heeft dat kan worden uitgegeven aan bijvoorbeeld goederen die op de markt staan. Consumeren staat in de micro-economie tegenover sparen. De consument die het geld nog niet direct gebruikt voor consumeren, word dan opgespaard en als doel om het een andere keer wel uit te geven

Consument in de recht

In dit geval is de consument iemand die een overeenkomst afsluit en niet handelt in de uitoefening van een bedrijf.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten