dinsdag 18 april 2017

Verhuizen en internet: overstappen of meeverhuizen?

De woningmarkt is weer een drukke boel geworden. Het vertrouwen van mensen is overduidelijk weer terug. Nu dit weer het geval is, is het handig om te kijken naar iets wat bij iedere verhuizing mee komt: Verhuizen en internet. Wat hiermee te doen?

Zelfde internet op nieuw adres?

Je moet natuurlijk controleren of je op je nieuwe adres hetzelfde internet kan krijgen als op het oude.
Waarom? Nou, op sommige plaatsen in Nederland is er bijvoorbeeld geen glasvezel. Dat betekent dat providers soms niet altijd alle snelheden leveren op bepaalde adressen. Als in dit geval je provider hetzelfde te bieden heeft op het nieuwe adres kan je besluiten om het internetpaket mee te verhuizen.

Contractduur 

Providers mogen sinds 10 jaar geleden niet maar stilzwijgend verlengen. Helaas is nog niet iedereen hiervan op de hoogte. Verhuis je binnen de contractduur? Dan moet het internetabonnement worden meeverhuisd, mits jouw provider ook dit pakket kan leveren op het nieuwe adres. Er geld een opzegtermijn van 30 dagen op het moment dat je opzegt. Ook kan je na contractduur maandelijks opzeggen.

Internet verhuizen of overstappen?

Eigenlijk is overstappen in de meeste gevallen beter. Waarom?

1. Je profiteert van actietarieven en kunt de nieuwste hardware krijgen.

2. Bij verhuizen moet je hoe dan ook alles opnieuw installeren, dus waarom niet je er een beetje in verdiepen?

Dus misschien een modem en een tv-ontvanger als je ook televisie afneemt. Verhuizen is dus een goed moment om van internetprovider te wisselen. Bijna altijd bent je goedkoper uit en is je internetsnelheid sneller + je krijgt meer televisiezenders. Dus, wil je besparen na een dure verhuizing? Stap dan altijd over naar een nieuwe provider

Nieuwbouwwoning

In sommige gevallen verhuis je naar een nieuwbouwwoning. In dit geval is er waarschijnlijk al rekening gehouden met de aansluitingen. Toch moet je hier voor de zekerheid op letten. Dit is ook wel het juiste moment om het huis glasvezelklaas te maken, als je van plan bent om over te stappen naar glasvezel .

Klik hier als u van plan bent om in Amsterdam te verhuizen
Geen opmerkingen:

Een reactie posten