maandag 15 mei 2017

Duurzaam met SunDiscs


Bij het Zwembad De Glind, alleen beschermen ze niet tegen de zon, ze vangen juist de zonnewarmte op en geven dat door aan het zwembadwater.

SunDiscs met zonnecollectoren


Zaterdagochtend opende wethouder Didi Dorrestein-Taal de sundisc-installatie, die bestaat uit 54 sundiscs met zonnecollectoren. "Hier zie je water in het zwembad dat eigenlijk groen is. Groen, omdat het duurzaam is en op een duurzame manier wordt verwarmd, namelijk door de warmte van de zon. Dat vind ik nu het leuke van De Glind, hier denken ze na over duurzaamheid, maar ze doen ook vooral. Dat zie je hier: met de inzet van vrijwilligers, met de Rudolphstichting en de gemeente is deze installatie werkelijkheid geworden.

Elon Musk


 De Glind is een icoon voor duurzaamheid. U denkt na over hoe u het nu zo inricht, dat de toekomst er niet de prijs voor moet betalen. Dat u met elkaar dit zwembad in stand kunt houden. In de toekomst gaat u waarschijnlijk alles met energie doen, dat zegt Elon Musk, oprichter van PayPal en Tesla.


"Als we duurzame energie kunnen realiseren en flink op weg zijn om een multiplanetair ras te worden met een zelfvoorzienende beschaving op een andere planeet — om een worstcasescenario en het wegkwijnen van het menselijk bewustzijn op te vangen — dan,’ en hier zweeg hij even, ‘zou dat volgens mij heel mooi zijn." Aldus Elon Musk.

Nog iets...

Over zwembaden gesproken, als je zwembaden zoekt kijk dan hier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten